سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی گیاه پیراکانتا و روش نگهداری آن

پیراکانتا یکی از گیاهانی است که برای زیبا‌تر شدن فضا‌های سبز و باغچه‌ها بسیار از آن استفاده می‌شود. پس شما هم اگر قصد خرید گیاه گلدانی مناسبی را برای کاشتن در باغچه خانه‌تان دارید، می‌توانید پیراکانتا بخرید. البته بهتر است قبل از خرید، با گیاه پیراکانتا و روش کاشت و نگهداری آن به طور کامل آشنا شوید و سپس با مراجعه به یک فروشگاه آنلاین گل و گیاه، آن را خریداری فرمایید.

شناخت گیاه پیراکانتا

پیراکانتا یک گیاه همیشه سبز است. پس اجازه نمی‌دهد باغچه شما خالی و پژمرده شود و دنیایی از زیبایی و طراوت را به آن هدیه می‌دهد. در بهار، شکوفه‌های ریز و سفید رنگ این گیاه باغچه را پر می‌کنند و در فصل پاییز نیز تغییر حالت داده و به میوه‌‌های کوچک و زیبای قرمز، زرد یا نارنجی تبدیل می‌شوند. نگهداری پیراکانتا آسان است و برای پرورش آن کار سختی پیش رویتان نیست. ضمن اینکه پیراکانتا گیاهی معطر است و با ترکیب رنگ زیبای خود، رنگبندی جذاب و تماشایی را به محیط اضافه می‌کند. بنابراین اگر دنبال گیاهی جذاب و تماشایی برای باغچه خود هستید؛ گیاهی که جلوه‌ای متفاوت به خانه شما بدهد،‌ ما نگهداری از گیاه پیراکانتا را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
خوبی پیراکانتا در این است که اگر می‌خواهید حالتی مرز مانند برای اطراف باغچه ایجاد کند، باز هم انتخاب مناسبی است. حتی اگر به قدر کافی در باغچه گیاه کاشته اید، باز هم پیراکانتا به‌صورت منظم و حتی در یک نوار خیلی باریک رشد خواهد کرد و فضای زیادی از باغچه شما را اشغال نخواهد کرد.
پیراکانتا متعلق به جنوب شرقی آسیا و جنوب شرقی اروپاست. این گیاه یک گل باستانی و قدیمی است که در قرن شانزدهم مجدد پیوند زده شده و توسط باغبان‌ها استفاده شده است. اگر کمی از پیراکانتا مراقبت کنید، تا سالها زیبا و باطراوت باقی خواهد ماند.
پیراکانتا نماد قوی بودن در برابر مشکلات زندگی است و انواع مخلفتی دارد، اما این تنوع به اندازه و قد این گیاهان مربوط می‌شود و خیلی قابل توجه نیست. بسته به نوع گیاه و آب و هوای محیط، قد آن درختچه می‌تواند بین 1.5 تا 3 متر تغییر کند.

شرایط نگهداری پیراکانتا

در این قسمت قصد داریم شما را با روش نگهداری گیاه پیراکانتا آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

میزان نور محیط نگهداری

پیراکانتا عاشق نور است و به نور کامل خورشید نیاز دارد. ازاین‌رو پیشنهاد ما در گُل‌سِتان به شما این است که اگر قصد نگهداری از پیراکانتا در فضای داخل خانه و گلدان را دارید،‌ از اینکار صرف نظر کرده و آن را در باغچه و محیطی نورگیر نگهداری کنید.

روش صحیح آبیاری

پیراکانتا به آبیاری منظم نیاز داشته و باید قبل از خشک کامل خاکش آن را آبیاری کنید. البته که این گیاه به خشکی نیز مقاوم بوده و درصورتی که کمی دیرتر هم آبیاری شود مشکلی برای آن ایجاد نخواهد شد، بااین‌حال توصیه ما این است که در طول نگهداری از پیراکانتا آن را به‌طور منظم آبیاری کنید تا بهترین رشد و بازدهی را داشته و رشد آن ضعیف نشود.

بهترین خاک برای رشد گیاه

برای نگهداری پیراکانتا به خاکی با زهکشی عالی و غنی شده با کودهای عالی نیاز دارید. به‌این‌منظور ترکیبی از کوکوپیت،‌ پیت ماس و پرلیت انتخابی مناسب است.

آیا پیراکانتاسمی است؟

پیراکانتا جز گیاهان سمی نیست و میوه‌ آن برای حیوانات خانگی و انسان‌ها خطری به‌همراه ندارد. البته بهتر است برای جلوگیری از هرگونه عارضه‌ای، میوه آن را به صورت خام مصرف نکنید.

کاشتن گیاه پیراکانتا

اگر قصد کاشت و نگهداری از چندین نهال پیراکانتا را دارید بهتر است بین هر نهال پیراکانتا، حدود 60 الی 75 سانتی‌متر فاصله خالی ایجاد کنید. اگر هم می‌خواهید پیراکانتا یک دیوار را بپوشاند، باید آن را در فاصله 50 سانتی‌متری از دیوار مورد نظر بکارید. فقط یادتان باشد قبل از کاشت، به خاک گیاه کود کامل اضافه کنید.

روش هرس کردن پیراکانتا

هرس کردن پیراکانتا بیشتر برای جهت‌دهی و سروسامان دادن به ظاهر آن است و در سال‌های نخست هم، بعید است که گیاه به هرس کردن نیاز داشته باشد، چون هنوز در حال ریشه دواندن در خاک است، اما پس از چند سال، رشد قدی آن بیشتر می‌شود و هر سال حدود 60 سانتی‌متر رشد می‌کند.
در این شرایط، وقت هرس کردن فرا رسیده است. اگر قصد هرس کردن پیراکانتا را دارید، این کار را در پایان بهار و یا آغاز تابستان انجام دهید.

تکثیر کردن گیاه

در طول نگهداری از پیراکانتا تکثیر آن هم از طریق هسته میوه آن، هم از طریق قلمه زنی امکان‌پذیر است،‌ اما بهترین روش تکثیر از طریق قلمه است؛‌ به‌این‌منظور قلمه‌ای به طول 20 سانتی‌متر از پیراکانتا گرفته و آن را در ماسه رودخانه‌ای بکارید،‌ به‌طوری‌که نصف آن در ماسه باشد. سپس خاک را آبیاری کرده و تا زمان رشد جدید ساقه خاک گیاه را مرطوب نگهداری کنید.

مشکلات احتمالی گیاه و آفات آلوده کننده آن

پیراکانتا از پوسته‌پوسته شدن و آفتاب سوختگی رنج می‌برد. ازاین‌رو بهتر است آن را در قسمتی از باغچه خود بکارید که تمام طول روز آفتاب‌گیر نباشد. در مورد آفات نیز شته آفتی است که به این گیاه حمله‌ور می‌شود. بنابراین اگر متوجه حمله شته‌ها به گیاه خود شدید،‌ سراغ یک متخصص گیاه رفته و برای ازبین‌بردن آن‌ها اقدام کنید تا گیاه شما به ورطه نابودی کشیده نشود.

کاربرد گیاه پیراکانتا

در نهایت پس از روش نگهداری پیراکانتا نوبت به موارد مصرف آن می‌رسد. پیراکانتا هم مصرف خوراکی داشته و از میوه آن برای تهیه مربا، مارمالاد و سایر مشتقات خوراکی پخته شده استفاده می‌شود،‌ هم از آن در تهیه داروهای ضدسرطان استفاده می‌شود.
این میوه به صورت خام، تلخ است و طعم خوبی ندارد. تاجایی که پرنده‌ها هم از خوردن آن اجتناب می‌کنند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اصلا میوه آن را به‌صورت خام مصرف نکنید.